Mašina je operativna pri velikim nagibima zahvaljujući čeličnim kandžama koje joj omogućavaju penjanje na 4,5m visine pod uglom od 90°. Nesmetano radi u vodi i do 2,2 m dubine ili u dubokom blatu. Fleksibilna četiri osovinska kraka mogu se prilagoditi bilo kojem tipu zemljišta. Jedinstveni rezultati stabilnosti i performansi su do 70 % veći nego kod konvencionalnih mašina u istoj klasi.
Visokokvalitetni proizvodi švicarske proizvodnje.

Modeli u ponudi

TEHNIČKA PODRŠKA

Tehnička podrška od strane stručnjaka

Nedžad Turnadžić

+387 61 445-926

GLAVNE KARAKTERISTIKE I NAMJENA MENZI MUCK BAGERA

Posebne karakteristike hodajućih bagera baziraju se na sofisticiranoj visokotehnološkoj šasiji i patentiranoj grani: razni hidraulični cilindri omogućavaju višenamjenskom stroju da prilagodi svoje kotače i nosače svakom terenu. Zbog toga se u nekim zemljama Menzi Muck naziva i pauk-bager.

ČIŠĆENJE KORITA RIJEKA

Menzi Muck je idealan za čiščenje i uređenje korita rijeka prvenstveno jer koristi bio ulja i bio maziva, kreće se kandžama te operativan je u dubini rijeke ili blata do 2,2 m.
Konstrukacija mašine je prilagođena samostalnom kretanju koritom rijeke, koja joj omogućava nesmetano savladavanje prepreka.

ŠUMARSTVO

Menzi Muck snažnim pogonom na sva 4 točka, fleksibilnom šasijom te prilagodljivošću nagibima omogućava bolju iskoristivost sječe drveta na zahtjevnim teretnima.

CIVILNA ZAŠITA

Kretanja mašine brzinom od 25 km/h i specijalizirani alati omogućavaju promptno djelovanje u vremenskim neprilikama kao što su poplave, šumske bujice, mećave, klizišta te posljedice zemljotresa.

Izgradnja pruga

Transformacije od šinskog bagera do pokretnih hodajućih bagera u nekoliko minuta.

GRAĐEVINA

Svestran i moćan alat za zahtjevne projekte u građevini, gdje se gradi pod velikim nagibom